25 november 2009

Bara öppet 364 dagar om året


Vad ska du göra på En Köpfri Dag på lördag? Ecoloco firar Buy Nothing Day genom att stänga webbutiken under ett dygn. Under årets övriga 364 dagar säljer Ecoloco glada ekologiska barnkläder på nätet och har då öppet 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.

Varför gör vi så här? Är det inte korkat att gå miste om en massa köp precis när julhandeln drar igång? Tja...kanske...men vårt mål är inte bara att klä Sveriges barn i glada ekologiska barnkläder utan också att inspirera barnfamiljer att leva och konsumera på ett hållbart sätt. På köpfria dagen kan man ju hitta på något roligt med barnen, gå på museum eller vara ute i naturen, istället för att shoppa.

Buy Nothing Day firas världen över av miljoner människor som har fått nog av shopping- och konsumtionshets. Det är en internationell kampanj som syftar till att väcka medvetenhet om konsumtionsmönster världen över, och visa på alternativ.

Vi på Ecoloco gillar shopping (så länge det är eko!) men tycker det är bra att våra shoppingvanor uppmärksammas. Du kan bidra till att förändra världen till det bättre genom bättre shoppingvanor:
  • Handla ekologiskt
  • Köpa bra kvalitet som håller länge
  • Tänka efter innan du handlar. Fråga dig själv: "Behöver jag verkligen det här?"

När vi gör medvetna ekologiska val som värnar om miljö och människor blir shopping dessutom mycket roligare :-)

3 kommentarer:

Wilma sa...

Måste bara säga att du är så rätt ute! Men hur gör du för att kunderna inte skall handla? Lägger in en "stängt-sida" liksom? Spännande!

Måste säga att du gör ett fantastiskt jobb och jag hoppas all all energi du lägger in i fantastiska ecoloco är mödan värt!
Ha en skön kväll!
/Wilma

Mamma Mimmi sa...

Fantastisk idé! Bloggar om det på lördagt och länkar såklart! Kram Mimmi

ecoloco sa...

Tack för uppmuntran och för att ni sprider det här. Nu är det snart dax! Sidan kommer vara "live" men den kommer vara som ett skyltfönster. Det går inte att shoppa.

Spännande arr se om det funkar rent tekniskt som min webbkille lovat :-)

Loa

Related Posts with Thumbnails