10 november 2009

Bamboo Baby berättar om bambu


När vi tar in ett nytt ekomärke på Ecoloco så vill vi veta ALLT om människorna bakom klädmärket, om hur de jobbar, deras miljöengagemang och visioner. Några blir vi kompisar med, en del har vi tät mailkontakt med och andra chattar vi med på Facebook. Det känns tryggt och bra att veta precis varifrån Ecolocos glada ekokläder kommer.

Nu har vi tagit in nya bambumärket Bamboo Baby (obs. kläderna görs till barn 0-5 år så det är inte bara baby!) och är supernyfikna på att veta hur de jobbar (särskilt med tanke på att vi alltid varit lite skeptiska till bambu). Vi ringde upp systrarna Chloe och Sophie, som driver Bamboo Baby i London:

Hej Chloe och Sophie! Det finns många smarta alternativ till bomull idag. Vi har tittat på kläder gjorda av pet-flaskor, mjölk och nässlor. Varför just bambu?

Bambu har många fantastiska egenskaper – först och främst är det otroligt mjukt. Det är extremt mångsidigt och kan användas för att tillverka både stickade plagg som känns som cashmere, mjukt och tåligt jeanstyg, mysiga filtar, kramgoa badrockar och silkeslena tröjor och toppar. Det är en exklusiv produkt av högsta klass. Färdigtillverkat bambutyg är snällt mot huden och värmereglerande. Det kan tvättas i maskin i 40 grader precis som bomull. (Av miljöskäl rekommenderar vi att du tvättar i 30 grader.) Bambutyg är UV-resistent och fullkomligt biologiskt nedbrytbart. Bambu är naturligt ekologiskt (det växer organiskt och är certifierat av OCIA), ekologiskt hållbart (världens snabbast växande växt) och omvandlar 35% mer koldioxid till syre än jämförbara växtsorter. Det är ett gräs, så det återkommer utan att man behöver återplantera det. Bambu behöver endast det vatten som regnar naturligt och hjälper också till att minska jorderosion.

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt med bambu! Det er bara hur mjukt som helst! Kolla in på www.lilleba.no

God jul!
:) Nina

Related Posts with Thumbnails