3 december 2009

Think&Smink!


Svanen har lanserat sminkuppropet och vill att vi kosmetikakonsumenter skriver på för att påverka producenterna att få fram fler miljövänliga produkter.

Jag har funderat mycket på det här med smink, krämer, parfym och miljön. Har under en längre tid använt i.d. bare minerals som ju inte är ekologisk men som dom själva säger:

It's makeup so pure you can sleep in it.

And because that's how we think, you'll never find anything that's not healthy, natural or good for you in our products. What's not in bareMinerals is just as important as what's in them. Less is more.

Och faktiskt...huden känns fräsch och ren även om man sovit med "sminket" på sig (jag skriver det inom citationstecken eftersom det inte känns så sminkigt).

Jättebra att Svanen uppmärksammar just hudvårdsprodukter och smink - som vi använder i princip varje dag. Men i slutändan är det ju så att det inte räcker med ett upprop. Om ingen köper produkterna kommer dom inte att finnas på marknaden. Så enkelt är det. Kolla den här listan och se om du kanske kan byta ut nån schampo eller kräm mot en svanenmärkt. Byt ut en i taget så kanske du snart har ett helekologiskt badrumsskåp :-)

På tåget häromdan satt jag och läste en intressant artikel i Damernas om ekologisk parfym. Har ni tänkt på att parfymer innehåller syntetiska dofter? Vill vi gå runt och dofta syntetiskt?

Christofer Rebenius på Sencha säger så här i artikeln: "Jag tycker att fördelen med naturlig parfym är att den fungerar som en förlängning av dig medan en syntetisk doft maskerar och försöker dölja dig."

Ja, vad är det vi vill dölja egentligen? Nej, nu är det dags att testa ekoparfym.

Tack till Wilma&Friends som tipsade om sminkuppropet och som fick mig att fundera ett steg till...

Loa

p.s. måste måste bara tipsa om världens bästa deo från Rosenserien (fri från aluminiumklorid).

Foto: Raindog

2 kommentarer:

Unknown sa...

har du hört talas om nuskin?
goggla o se vettja. jag var på visning o blv helt mållös. har alltid tänkt att saker man köper på apoteket är ju iaf. ok. men icke.
läskigt!

ecoloco sa...

Måste kolla upp NuSkin!
Apoteket är fullt med kemikalier...deras flaggskepp Apoliva som marknadsförs som "naturligt" innehåller mycket konstigheter.

Related Posts with Thumbnails