23 december 2009

God jul Ayaba!

Istället för julgåvor har vi valt att stödja gröna företagare runtomkring i världen genom organisationen Kiva. Vi lånar ut pengar för att dessa driftiga ekoprenörer ska kunna utveckla sina gröna företag. Med Kiva-lånens hjälp kan de arbeta sig ur fattigdomen av egen kraft.

Vårt första mikrolån gick till Ayaba Tchibozo i Bénin som säljer second-hand kläder i Cococodji. Hon behövde låna pengar för att kunna köpa in ett större parti begagnade kläder. För en vecka sedan hade hon fått ihop hälften av de pengar hon behövde låna - och redan nu har hon börjat betala av lånet. Driftig kvinna!

Vill du också vara med i team Ecoloco och låna ut pengar till miljömedvetna företag i tredje världen? Joina oss här!

Vi vill passa på att önska dig som läser det här en riktigt god jul och ett strålande nytt ekoår.

Glada julhälsningar
Loa

2 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

God fortsättning på julen - hoppas ni har en härlig helg tillsammans! Vilken fantastisk idé att engagera sig i mikolånen - du är full med fantastiska uppslag. Såfort julbestyren är över hänger jag såklart på. Kramar från Mimmi

Anonym sa...

Benjamin var helt fantastisk att arbeta med. Han var extremt tydlig, grundlig och tålamod när han guidade min fru och jag genom låneprocessen. Han var också mycket aktuell och arbetade hårt för att se till att allt var klart innan han stängde lånet.
Mr Benjamin är en låneansvarig som arbetar med en grupp investerare som hjälper oss att skaffa medel för att köpa vårt nya hem. Du kan kontakta honom om du vill få ett lån till en överkomlig låg ränta på 2% RIO E-posta honom. 247officedept@gmail.com Eller Whatsapp Chat: + 1-989-394-3740

Related Posts with Thumbnails