25 september 2009

Hur skor vi oss egentligen?


Efter inlägget om giftiga plastskor är det många som har hört av sig till oss och vill veta mer om skoindustrins miljöarbete (eller snarare bristen på detta....).

Vill du också lära dig mer om hur skoföretag på den svenska marknaden ser på socialt och miljömässigt ansvar i produktionen rekommenderar vi Rena Kläders hemsida. Genom kampanjen "Hur skor vi oss?" har Rena Kläder satt fokus på arbetsvillkor och miljö i skoindustrin. Till viss del mycket skrämmande läsning.

Hos Ecoloco hittar du miljöcertifierade ekologiska barnskor från Kavat och ekotofflor från Bellio. Båda dessa ekomärken har mycket strikta miljökrav, tillverkar skorna i Sverige och håller hög kvalitet. Bellio kan till och med tala om för dig om det är Mona, Ulla eller någon annan av sömmerskorna på Docksta skofabrik som sytt just dina ekotofflor :-)

2 kommentarer:

Johanna sa...

Rena Kläder har även monter på Bokmässan som pågår i Göteborg just nu.

På Söndag 11:00 håller de seminarium om skotillverkningen. Jag kommer att vara där och berätta om Bellio och hur man kan göra skor/tofflor på ett bra sätt. Hanna Backman som är frilans journalist kommer att berätta sina erfarenheter från ett studiebesök (säger man så?) hos Bulgariska hemsömerskor - ett exempel på riktigt usla arbetsförhållanden.

Kolla Belliobloggen för mer info.

/Johanna

HomeRiver sa...

Vad bra att det ändå börjar bli ökad efterfrågan, och därmed lättare att hitta kläder och skor med bättre ursprung.

Du har en award att hämta på min blogg: http://homeriver.blogg.se/2009/september/utmarkelse.html

Related Posts with Thumbnails