15 september 2009

Fakturorna ställer oss inför ett ekodilemma

Ja, det här med små ekosteg är svårt ibland. Man tar två steg framåt...och sen ett tillbaka. Ecoloco har infört fakturering - vilket många kunder efterfrågat. Postförskott kostar extra och det är inte alla som vill eller kan använda kort vid betalning. Faktura är ju då toppen.

Efter att ha undersökt marknaden för faktureringstjänster valde vi Svea Ekonomi som är ett etablerat och tryggt företag som vi kände ett stort förtroende för. Vi missade dock en liten detalj i kontraktet - nämligen att Svea skickar ut fakturorna till våra kunder separat. Med post! Detta kanske inte är världens största miljöhot men det känns ändå helt fel i magen och mot Ecolocos principer att våra kunder får två försändelser: en med ekokläderna och en med fakturan. Varje litet miljösteg är ju viktigt! Och det här är helt klart ett steg bakåt.

Idag pratade vi med Svea om vårt lilla miljödilemma - vilket dom hade full förståelse för. Nu undersöker vår kontakt där om vi antingen kan gå in själva och trycka ut faktura för att lägga med paketet eller om Svea kan maila fakturan till kunden. Det senaste alternativet gillar vi. Inget papper överhuvudtaget. Vi håller tummarna!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails