3 juli 2009

Njuta av semestern på ett hållbart sätt

Vi har funderat mycket på den ekorätta semestern. Hur ser den miljövänliga semestern ut? Man vill ju ha en avkopplande sommar och samtidigt respektera miljön. Eller hur?!

Utan att vifta för mycket med pekpinnen guidar Naturskyddsföreningen dig till hur du kan njuta av semestern på ett hållbart sätt. Det är ju trist om man ska ha dåligt samvete för att ta sin familj till sol, värme och främmande kulturer. Du kan faktiskt flyga med relativt gott samvete (lite då och då iallafall...) genom att köpa utsläppsrätter eller investera i klimatkompenserande åtgärder. Ecoloco-familjen semestrar på Island i sommar och dit är det ju tyvärr lite svårt att ta sig med tåg :-) Under vår långa ledighet försöker vi leva precis lika ekoreko som hemma. Vi har t.ex. tagit reda på var man slänger glas, burkar och mjölkförpackningar här, vi handlar ekologisk mat och så tog vi med tygblöjorna på resan (det finns ju faktiskt tvättmaskin här!).

Hur gör du på semestern? Gå in på vår diskussionssida på Facebook och dela med dig av dina tips för en miljövänlig sommar!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails