25 januari 2010

Arlas matsvinnstävling

Nu vet jag att det inte bara är jag som sitter på morgnarna och retar mig på korkade yoghurtförpackningar. Tack alla som kommenterade och höll med om att takåsförpackningar + yoghurt/fil inte är en klimatsmart kombination.

Nu har jag surfat lite på Arlas hemsida och deltagit i deras Stoppa-Matsvinnet-Tävling. Tror dock inte att jag vinner...muuuhhhwwaaahhaaahaaa! Mitt förslag är nämligen att välja något annat än Arlas fil i nya "basförpackningen". Ja, just det. Samtidigt som Arla uppmuntrar oss att bli familjens superhjältar och rädda världen genom att vika och klämma förpackningen lite extra så introducerar de alltså den där förbannade takåsförpackningen till sina filprodukter. Förpackningen där 8-10% alltid finns kvar oavsett hur mycket man klämmer...och som dessutom ger ökad klimatpåverkan p.g.a. plasten som används i korken.

Nej, tacka vet jag Saltå Kvarns 5-kilo-säckar med havregryn :-)

Loa

4 kommentarer:

Heavenly Hel sa...

Jag tycker ditt förslag är jättebra! Heja! ;-)
Nu står det på Arlas hemsida att iaf den ekologiska mjölken ska säljas i takåsförpackningar så man undrar ju varför de inte gör så med hela det ekologiska sortimentet.
Sen kan man ju också fråga sig om de som tar fram de här förpackningarna någonsin tittat närmare på hur kylskåp ser ut. Med skruvkork ska man ju kunna lägga förpackningarna ner men det gör man ju inte (eftersom de allt för ofta läcker när förpackningen väl öppnats en gång) Och i de flesta människors kylskåp återstår då bara kylskåpsdörren eftersom förpackningarna är för höga för att stå någon annanstans...

Mamma Mimmi sa...

Heja Loa! Klart att du ska vinna - tänk vad Arla kunde vinna i publicitet och goodwill genom att ta till sig din feedback och berätta för världen att de lyssnat på en klok konsument. Är själv också en sann älskare av Saltå Kvarn och blir lika glad varje gång jag plockar fram min säck med 10 kg (som det var...) Vetemjöl Special. Hälsningar Mimmi

ecoloco sa...

Ja, nu får ni hålla tummarna för att jag vinner ;-)

Jenny sa...

Gaaahhhh! Jag håller med! Jag är så arg på Arlas förskräckliga takåsförpackningar. Bra att du deltog i tävlingen. Vi missade den tyvärr.

Related Posts with Thumbnails