12 augusti 2009

Home styling


När vi kom hem från semestern låg det massor med förbättra-där-hemma-projekt och väntade på oss. Just nu känner jag mig som kvinnan i den här videosnutten...lite utmattad. Men jag har hittat lösningen: inte köpa något nytt nånsin. Om det inte är absolut nödvändigt. Prylar kräver en massa jobb. Så är det. Mindre saker = mindre arbete.

p.s. missa inte balkongavsnittet mitt i videon där kvinnan försöker odla träd till en trätrall :-)

4 kommentarer:

Anna sa...

Fniss, skönt att få ytterliggare bekräftelse på att man är genomsnittlig = icke onormal.

Vad gäller hemförbättringsprojekt har vi målat en gammal ikeabokhylla blå i sommar. Och klängt som apor in i förrådet för att nå in till de innersta hemliga gömmorna och börja rensa ut sånt som vi trott att vi skulle komma att behöva nån gång igen. Och fortsatt att tro så under 15 års tid.

Utrensning för att aldrig mer fylla på är det som gäller...

Gamla barnsaker och leksaker har gått till behövande barn på en kvinnojour i närheten (på initiativ av kvinnojouren själv naturligtvis eftersom vi själva inte hade tänkt på det, trångsynta som vi är ibland).

Tänk på det om ni har barnsaker över. Om man vill skänka behöver man inte alltid tänka tredje världen, vi har behövande härhemma också!

Anonym sa...

Ha ha ha.... stackars kvinna :-).
Halldora.

Camilla sa...

Känner igen mig, vi har diverse olika projekt på g hemma, bl a i hallen som ska vara det "välkomnande rummet" :-). Skönt att kunna skratta åt det hela.

Jag var på Eco Now mässan och lyssnade på Myrornas VD Johan Oljeqvist som pratade om materialåtervinning. Det är en enorm miljövinst att återanvända, speciellt kläder. Att skänka kläder, leksaker, möbler mm som vi inte kan eller vill ha kvar är en bra insats för miljön. Att byta med andra är både bra och kul och du spar dessutom pengar.

ecoloco sa...

Ja, det är toppenbra att kunna byta, köpa och sälja begagnat. När vi bodde i Bryssel köpte vi i princip alla barngrejer och barnkläder på Nearly New Sale som arrangerades två gånger om året. Där fanns allt! Nån gång ska jag arrangera Nearly New Sale i Stockholm. När jag har lite tid över...hahaha!

Related Posts with Thumbnails