27 augusti 2009

abob - a better option bag

Upptäckt på Formex: abob - a better option bag! En snygg och slitstark shoppingbag som kan användas igen och igen och igen. Slopa plastpåsen och satsa på en stor shoppingkasse som nästan inte tar någon plats alls i väskan. Och kom ihåg nu var du hörde talas om abob första gången!

6 kommentarer:

annalin sa...

Fast det känns lite motsägelsefullt att ni presenterar denna tygpåse som nåt nytt och innovativt, när det var så sent som igår eller i förrgår ni skrev om handtvättsskummet från ecoreko, som (utöver skummet) nästan bara säljer shoppingpåsar, snarlika abob. varför tycker ni abob är bättre?

ecoloco sa...

Vi tycker varken att abob är bättre eller sämre. Både abob och ekoreko säljer shoppingkassar som ersätter engångspåsarna. Toppenbra att det finns så mycket bra att välja på. Abob upptäckte vi på Formex. Ekoreko har vi känt till länge och tycker jättebra om.

Vi lyfter gärna fram alla företag som försöker bidra till en bättre miljö :-) Tipsa gärna om fler!

Wilma sa...

Och hos Wilma&friends har jag ett tag haft shoppingkassar tillverkade av återvunna petflaskor...ännu bättre ;)
Men, på Formex fick jag reda på att fabriken som tillverkat dem har slagit igen och generalagenten letar med ljus och lykta efter ny tillverkare. Lyckas de inte kanske det blir abob, baggu eller någon annan av shoppingbag alternativen som kommer in till Wilma&friends istället.

Anonym sa...

Hvor kan man købe denne abob pose - evt. på nettet?
Mvh Karen

annalin sa...

Okej, I see.
Själv har jag mer 'gammaldags tygpåsar' liggande i varenda vagn, i varenda skötväska...

Jag beställde 3 flaskor handskum (och fick dem idag) men när jag skulle länka till ekoreko såg jag att de redan var slut på lagret. De har nog er att tacka för en del. Er, och svininfluensan alltså...

ecoloco sa...

Annalin, är det du som har shoppat slut på handskummen?! När jag skulle köpa var den slut... Och visst är de vanliga gamla tygkassarna jättebra. Fast, de tar en del plats i väskan tycker jag.

Karen, jag tror inte att abob finns ute handeln förrän sent i höst. Men du kan ju kika in på Wilma & Friends och titta på deras fina shoppingkassar: http://www.wilmaandfriends.se/?p=vl&sok=eco+bag&sb=S%D6K

Wilma, satsa på återvunna Pet-flaskor. Om du lyckas hitta en ny leverantör som tillverkar av recyclade material så är det ju det allra bästa. Jag är positivt överraskad över vilket bra och slitstarkt materila man kan göra av gamla plastflaskor. Vi har ju recyclade ytterkläder från Katvig som är hur bra som helst!

Loa

Related Posts with Thumbnails