8 mars 2010

Vem har sagt att eko måste vara mossigt?


Idag på internationella kvinnodagen vill vi lyfta fram vårt kvinnliga ekonätverk Footsteps. Fyra av Footsteps tolv ekoföretag finns representerade hos Ecoloco med ekologiska barnprodukter: Bellio, Kurtis, Erica Laurell och byJezz.

Ja, för det går alldeles utmärkt att starta ekoföretag, även om man är småbarnsförälder och trots lågkonjunktur. Tricket är att samarbeta och nätverka med andra driftiga, orädda och generösa företagande kvinnor. Vad som enar oss alla är att vi tycker att ekologiskt tänkande och etiska principer är självklara ingredienser för ett lyckat företagande.

Vem har sagt att eko ska vara mossigt?
Titta på de smakfulla, smarta, innovativa OCH ekologiska barnprodukterna nedan och låt dig inspireras (ekologiska vuxenkläder från Dandelion Sportswear finns hos Hildur.se).


KURTIS BABY PEACE BARNVAGNSGARDIN


Kurtis Baby Peace är en ekologisk solskyddsfilt som skyddar barnet i vagnen mot solen och mot stadens myller.

Kurtis drivs av Anna Johanna Blom som under sin föräldraledighet upptäckte att det inte fanns ett optimalt solskydd för barnvagnar. Hon gjorde därför precis som alla andra föräldrar som går runt på stan; klämde fast en filt eller sjal på barnvagnen med klädnypor. Ur detta föddes iden till Kurtis' första produkt Baby Peace barnvagnsgardin.


CHECKME BYJEZZ BLÖJKOLLSBODY

checkme body byjezz
Den ultimata babybodyn CheckMe förenar den praktiska bodyns funktion med enkelheten att kolla blöjan som med en tröja.

Jessica Blomkwist som driver byJezz är 31 år och mamma till två små barn. När hon först fick idén till sina innovation produkter tvekade hon att börja tillverka saker eftersom hon kände att världen inte behövde fler prylar. Dessutom ville hon göra någonting mer meningsfullt än att tillverka fler saker. Tills hon insåg att hon skulle kunna förändra världen till det bättre genom sitt företag. Nu kan Jessica påverka vilka som syr produkterna och se till att de har bra löner och avtal, samt att produkterna tillverkas så miljövänligt som möjligt.

BELLIO EKOLOGISKA SVENSKTILLVERKADE TOFFLOR

Bellios svensktillverkade ekologiska barntofflor sys för hand i Sverige. Designen är färgglad men samtidigt skandinaviskt stilren.

– Bellio började med att jag tyckte att det var för dyrt med lädertofflor till barn efter att ha köpt ett par till min dotter Julia att ha på dagis, säger Johanna Persson Green som grundade Bellio. Men efter ett studiebesök på Tärnsjö Garveri norr om Uppsala som tillverkar ekologiskt läder, insåg Johanna hur mycket gift det är i läder. Detta ledde till att hon inte ville tillverka billigare tofflor utan tofflor som man med gott samvete kan sätta på sitt barn och till och med låta dem tugga på.


ERICA LAURELL - EKOLOGISKA KNIT KITS

erica laurell knit kits

Sticka mössor och vantar i glada färger till barnen. Modedesignern Erica Laurell har tagit fram ekologiska Knit Kits för Ecoloco.

När Erica Laurell studerade modedesign i Paris fann hon oerho?rd inspiration i det svenska hantverket; stickning och virkning med sina underbara strukturer. Ho?sten 2008 kom Erica Laurells första virkbok ut och våren 2009 lanserade hennes företag ett eget ekologiskt garnmärke, för att få andra att upptäcka det underbara i virkning och stickning samt föra hantverket vidare.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails