19 mars 2010

Ekologiska Earth Hour Babykits


Lördagen den 27 mars 2010 kl. 20.30 genomförs världens största klimatmanifestation Earth Hour. Ecoloco deltar i Earth Hour genom att släcka lamporna för en ljusare framtid.

I samarbete med Världsnaturfonden WWF och Minplanet, erbjuder Ecoloco sina kunder ett unikt ekologiskt Earth Hour Babykit – och skänker hela vinsten till Världsnaturfonden. Smart present till nyblivna miljömedvetna föräldrar och deras bebisar.

Earth Hour paketen består av:
- ekologiska multifunktionsfilten CoverMe från byJezz (används för amning, som solskydd på barnvagnen, eller som snuttefilt)
- ekologisk body från Dandelion Sportswear i stl 56
- ekologiska svensktillverkade tofflor från Bellio i stl 16/17
- ekoskallra från Ekokul.

Tips för Earth Hour: Plocka fram stearinljusen och mys med barnen under en timme. Låt barnen får vara med och engagera sig i Earth Hour – så lär de sig hur viktigt det är att släcka lamporna för miljön. Tillsammans kan ni visa ert stöd för klimatet och samtidigt uppmana världens makthavare att agera i klimatfrågan. Det är också en minnesvärd upplevelse för barn att få se hur en hel stad släcks ner.

Babykiten finns i begränsad upplaga och kommer säljas inför och kring Earth Hour på ecoloco.se. Paketen finns i fyra olika färgskalor och kostar 649 kr (normalpris för alla produkterna är 1235 kr). För att stödja WWF och uppmärksamma Earth Hour, har de medverkande företagen valt att sänka priset på sina produkter till under produktionspris. Ecoloco lägger sedan på 200 kronor, som går oavkortat till Världsnaturfonden.

Earth Hour är en global klimat-manifestation med syfte att skicka en politisk signal till världens makthavarna att ta klimatfrågan på allvar. Förra året släckte mer än en halv miljard människor ljuset under en timme för att visa sitt stöd för klimatet. Både privatpersoner, företag, kommuner, skolor, organisationer och trossamfund deltar i Earth Hour i år.

Via Världsnaturfondens hemsida www.wwf.se kan du anmäla dig eller din organisation till Earth Hour.

2 kommentarer:

HomeRiver sa...

Vilket bra initiativ. Och vilka supersnygga Bellio!

ecoloco sa...

Tack! Vi ville göra något för att uppmärksamma Earth Hour. Det är ju mycket symbolik men vi tycker att det är ett jätteviktigt politiskt budskap.

Glad påsk!

Related Posts with Thumbnails