17 februari 2010

Första ekogenerationen?

När man stickar hinner man tänka och fundera så otroligt mycket. Medan jag stickat ekomössor i himmelska färger från Erica Laurell har jag suttit och funderat på hur många år det tar innan intresset för att bevara miljön blir både djupare och bredare. År eller generationer?

Det känns som om ”den gröna trenden” inte längre bara är på ytan. Fler och fler människor lever verkligen på ett mer hållbart sätt. Det komposteras, handlas begagnat (fast vi kallar det vintage och är stolta över det!), sopsorteras och cyklas. Allt fler börjar också inse att livet blir både lättare och skönare (och billigare!) när man inte har så mycket prylar att ta hand om. Vi satsar istället på det som är viktigt för oss och som håller i längden. Kvalitet snarare en kvantitet. Det är en njutning att kunna säga ”nej tack” till saker som inte lever upp till våra krav och våra värderingar.

Så, visst…ekotänket har redan gått på djupet hos väldigt många människor. Frågan är då när det når de breda lagren. Vad tror du? Är det 90-talisterna som är den första riktiga ekogenerationen? Eller dagens fyraåringar?

2 kommentarer:

vintageretroprinsessa sa...

Intresant tänkande det där :)

Jag är stolt att min son på 10 år är så miljömedveten som är han :)
Det ska vara ekologiska sängkläder , kläder allt från kallingar till jacka.
Det ska duschas ekologisk och ekologiska leksaker ( Där köper vi med second hand röda k ) sen ärver barnen av varandra , Sen en annan smart grej spara alla kartonger burkar mm som barnen kan pyssla med :) På skolan är det mycket ekologiskt det ska prata om och han vill helst äta ekologisk och vegetariskt :)

ha en kanonm helg

Camilla sa...

Intressant att se om våra barn blir den första ekogenerationen som tycker att det är självklart med ett ekologiskt kretsloppstänkande och en hållbar livsstil.

För många vuxna idag är det en omställning som kräver ett nytt sätt att tänka vad gäller transporter, boende och mat men för våra barn blir det förhoppningsvis en naturlig del i vardagen. Idag informerar vi om när något är miljömärkt, imorgon kanske det är normen och en självklarhet som inte behöver sägas.

Related Posts with Thumbnails