4 november 2008

Är ekotrenden en trend?

Ekotrenden är död! utropade tidningarna häromdan.

Det var i och för sig en ganska missvisande rubrik eftersom artikeln handlade om att ekokläderna tagit slut i butikerna… (Starkt kaffe har skrivit ett jättebra blogginlägg om just detta).

Men vadå ekotrend! Det är väl ingen trend att vilja klä sig själv och sina barn i giftfria kläder. Typ: ”i höst ska mina barn bara ha ekologiskt men nästa säsong då vill jag minsann ha massa cancerogena kemikalier i mina barns kläder!” Nej, att välja ekologiskt handlar om att ha kommit till en insikt. Insikten om att genom ekologiska val kan man

  • bidra till friskare miljö och hållbar utveckling i de länder där bomullen odlas och kläderna produceras
  • bidra till bättre hälsa för människorna som arbetar i textilproduktionen.
  • bidra till att förbättra den globala miljön.


Och så får vi och våra barn sköna hudvänliga kläder av hög kvalitet och helt utan gifter. Om giftfritt är en trend då tror jag i alla fall inte att den kommer dö på ett tag!

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Jag tror också den nya miljömedvetenheten är på väg fram, vad som än sägs. Däremot så fattar inte de stora klädkedjorna någonting ännu. Det finns i princip ingenting som är ekologiskt hos dem, ALLA bebiskläder borde ju vara det. Något måste hända med dessa klädkedjor - de har sådan makt!
Det finns ju ekokläder att köpa på nätet t.ex., otroligt att folk fortfarande köper giftkläder, speciellt till bebisar!

TACK förresten för snabb och snygg leverans. Härliga kläder i ecolocos sortiment.
Ha det bra! /Malvalin-Malin

Anonym sa...

Vad som kan sägas vara på väg ut är den rent Eco och istället har vi fått ett allmänt miljömedvetande som blir en del av vardagen. Dvs. trenden är slut, vardagseko är här!

Related Posts with Thumbnails