15 november 2009

Social Domo



Ecolocos arbete med sociala medier har väckt stort intresse - både bland andra företag och i gammalmedier. Imorgon ska jag hålla ett föredrag om hur man involverar kunder i sitt företags arbete genom sociala medier. Ecoloco har ju valt att inte marknadsföra på traditionellt sätt utan vi skapar istället relationer till våra kunder genom bloggen, vårt nyhetsbrev, Facebooksidan och Twitter. Vi samarbetar också med ett antal bloggare i Ecolocos bloggpanel och jobbar aktivt med PR. De få gånger vi annonserar med annonsbanners så är det på webbsidor där användarna kan vara aktiva - nu har vi till exempel en annonsbanner på Familjelivs forumsida.

Varför har vi valt den här ganska så udda (och arbetskrävande!) vägen? Vi tycker helt enkelt att det är rätt tråkigt med traditionell reklam. Det är en envägskommunikation som inte ger oss någonting. Visst, vi kanske får nya kunder...men ingen direktkontakt med DIG där ute eller feedback som hjälper oss att utveckla Ecoloco. Nu får vi ju massor med återkoppling som ofta leder till att vi tar in nya produkter, utvecklar hemsidan eller på annat sätt förbättrar Ecoloco. TACK alla ni som hjälpt oss!

Nu är vi redo för nästa steg i vårt nätverksskapande. YouTube kanske? I vilka sociala forum tycker du att Ecoloco borde finnas?

Glada hälsningar

Filmen ovan är från DomoNation.com: Social Domo - sv by ydring Tack till Kreafonbloggen som spridit den på nätet!

2 kommentarer:

Carolina sa...

Jag tycker ni finns med i de sociala forum man behöver - det är ju de ställen som är "inne" som ni är med på - helt toppen enligt mig! :) Är såå nöjd över plaggen jag fick hem nu i förra veckan - är så fina!

Sv: Tack så mycket! Det var verkligen jättekul att få ha sin syster som tärna, finns ju ingen som känner en bättre! ;) Sen att det skiljer 12 år mellan oss - det är ju en helt annan historia! ;)

ecoloco sa...

Tack Carolina :-)
Facebook är vår favorit. Vi får så mycket bra respons där.

Related Posts with Thumbnails